Recept parmalindad kycklingfilé med balsamsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Parmalindad kycklingfilé med balsamsås

Smakrik kycklingrätt med god sås.

Utskriftsvänlig version

Parmalindad kycklingfilé med balsamsås med sökord som sås, prosciutto, balsamvinäger, vispgrädde och fredagsmat

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 kycklingfiléer eller 8 kycklinglårfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk oregano
  • 8 skivor parmaskinka
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 2 vitlöksklyftor

Tillagning

  1. Värm ugnen ugnen på 225 grader.
  2. Halvera kycklingfiléerna om det inte är lårfiléer.
  3. Krydda kycklingen med salt, peppar och oregano.
  4. Bryn kycklingen i smör i en stekpanna.
  5. Linda skinkskivorna runt kycklingen och lägg i en ugnssäker form.
  6. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter.
  7. Vispa ihop grädde, vinäger, koncentrerad kycklingfond och pressad vitlök. Låt koka upp och sjuda nån minut.
  8. Servera med frästa grönsaker och potatis eller ris.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Bellingham The Old Orchards Chenin Blanc (Sydafrika, 99 kr, varunr: 2051)

Kommentera detta Parmalindad kycklingfilé med balsamsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013