Recept pannacotta med flädermarinerade smulgubbar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Pannacotta med flädermarinerade smulgubbarStjärnrecept

Pannacotta är en norditaliensk puddingdessert. Namnet betyder bokstavligen "kokt grädde" och det är precis vad det är. Hittar man inte smulgubbar kan man ersätta dem med jordgubbar. Denna eleganta pannacotta är skapad av Terese Wikström.

Receptet är hämtat ur boken Tillfällen att njuta en liten smula (Prisma). Köp den på Bokus för 126 kr.

Utskriftsvänlig version

Pannacotta med flädermarinerade smulgubbar med sökord som efterrätt, dessert, fläder, vanilj och vispgrädde

Ingredienser (6 portioner)

  • Pannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 4 dl grädde
  • ½ dl socker
  • 1 vaniljstång
  • 100 g vit choklad av bästa kvalitet, gärna Ivoire från Valrhona
  • Flädermarinerade smulgubbar
  • ½ kg smulgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl koncentrerad flädersaft

Tillagning

  1. Pannacotta: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Koka upp grädde, socker och vaniljstång.
  3. Ta upp vaniljstången och häll den varma blandningen över den hackade chokladen.
  4. Lyft upp gelatinbladet utan att krama ur det och tillsätt det.
  5. Rör till en slät smet.
  6. Häll upp smeten i fina glas eller skålar och sätt in i kylen att stelna cirka 3 timmar.
  7. Flädermarinerade smulgubbar: Rensa och finhacka gubbarna.
  8. Dela vaniljstången på längden.
  9. Blanda samman alla ingredienser, låt stå och dra cirka 1 timme.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

2 kommentarer

  1. Chris:

    4 stjärnor

    Jag bytte ut Gelatinbladen emot gelatinpulver och det funkade lika bra! Är väldigt nöjd, men kommer nästa gång testa med Gelatinblad! Därför ger jag det just nu en 4a.

    Bör testas absolut!

  2. Anna:

    5 stjärnor

    Detta blir det till nyår! (om jag hittar smulgubbar.

Totalbetyg: 4,5 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Pannacotta med flädermarinerade smulgubbar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013