Recept ostbollar

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Ostbollar

Knapriga friterade ostbollar. Servera ostbollarna som matigt drinktilltugg.

Utskriftsvänlig version

Ostbollar med sökord som friterat, tilltugg, tjejmiddag, drinktilltugg och vispgrädde

Ingredienser (12 portioner)

  • 150 g lagrad ost
  • 400 g skalad potatis
  • 25 g smör
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 6 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 dl skorpmjöl
  • olja till fritering
  • salt
  • nymalen svartpeppar

Tillagning

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten, häll av vattnet och låt ånga av.
  2. Blanda potatisen med smör och grädde och passera genom en sil.
  3. Tillsätt äggulorna och smaka av med salt och peppar.
  4. Skär den lagrade osten i mindre bitar och lägg i en matberedare.
  5. Kör till en jämn massa och forma till 12 små ostbollar.
  6. Rulla smeten till 12 bollar och tryck sedan in ostbollarna så att de hamnar i mitten av potatisbollarna. Jämna till.
  7. Vispa äggen en aning. Panera ostbollarna först i vetemjöl, sedan i äggvispet och sist i skorpmjölet.
  8. Fritera i olja (160 grader) i tre minuter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Ostbollar recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013