Recept örtmarinerade lammracks

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Örtmarinerade lammracks

Grillar lamm gör man helst på våren när man kan äta friska primörer till. Lamm är extra gott med färska örter som timjan, rosmarin och salvia.

Receptet är hämtat ur boken Himlagott med bufféer (Prisma). Köp den på Bokus för 142 kr.

Utskriftsvänlig version

Örtmarinerade lammracks med sökord som lammracks, örtkryddor, grilla, rosmarin och herrmiddag

Ingredienser (6 portioner)

  • ca 1,3 lammracks eller lammfilé
  • olivolja (till stekning)
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka rosmarin
  • 1 citron (rivet skal)
  • 2 vitlöksklyftor
  • flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 100 g smör
  • 1 dl ströbröd

Tillagning

  1. Mixa persilja, rosmarin, citronskal, skalad vitlök, flingsalt, svartpeppar och smör i matberedaren till en jämn smet. Rör ner ströbrödet och bred på lammracksen eller lammfilén.
  2. Grilla racksen i mitten av ugnen 15-20 minuter, eller till önskad innertemperatur 55-58 grader. (Vid 55 grader är köttet fortfarande rosa.)

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Örtmarinerade lammracks recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013