Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilé kan kan vara torrt och lite tråkigt. Det här receptet på örtmarinerad fläskfilé är ett bra sätt att få sin fläskfilé saftig. Denna fläskfilé är bra som kötträtt i en matigare buffé eller som förberedd söndagsmiddag.

Ingredienser (6 portion)

800 g fläskfilé
Marinad
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
½ dl balsamvinäger
2 msk kallt vatten
1 dl olivolja
1 pressade vitlöksklyftor
½ finhackad gul lök
½ dl finhackade färska örter (t.ex timjan, salvia, persilja eller basilika)
½ dl kapris
Kryddblandning
1 msk salt
1 nypa nymald svartpeppar
1 tsk finstött rosmarin
1 tsk salvia
½ tsk vitlökspulver
2 msk smör eller olja

Tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda alla ingredienser till marinaden.

Putsa fläskfilén.

Rör ihop kryddblandningen och klappa in i köttet.

Bryn filéerna i smör och olja, lägg över i len ugnsform och stek i ugnen till en innertemperatur på 67 grader. Det tar ca 15 minuter.

Låt köttet svalna, skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor.

Lägg över i en skål och häll på marinaden. Låt stå ett par timmar i kylen.

Fler liknande recept