Fläskfilé kan kan vara torrt och lite tråkigt. Det här receptet på örtmarinerad fläskfilé är ett bra sätt att få sin fläskfilé saftig. Denna fläskfilé är bra som kötträtt i en matigare buffé eller som förberedd söndagsmiddag.
Örtmarinerad fläskfilé
Ingredienser (6 portion)
800 g fläskfilé
Marinad
1 tsk salt
½ tsk nymald svartpeppar
½ dl balsamvinäger
2 msk kallt vatten
1 dl olivolja
1 pressade vitlöksklyftor
½ finhackad gul lök
½ dl finhackade färska örter (t.ex timjan, salvia, persilja eller basilika)
½ dl kapris
Kryddblandning
1 msk salt
1 nypa nymald svartpeppar
1 tsk finstött rosmarin
1 tsk salvia
½ tsk vitlökspulver
2 msk smör eller olja
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser till marinaden.
Putsa fläskfilén.
Rör ihop kryddblandningen och klappa in i köttet.
Bryn filéerna i smör och olja, lägg över i len ugnsform och stek i ugnen till en innertemperatur på 67 grader. Det tar ca 15 minuter.
Låt köttet svalna, skär sedan i ca 1 cm tjocka skivor.
Lägg över i en skål och häll på marinaden. Låt stå ett par timmar i kylen.