New England Clam Chowder

Amerikansk musselsoppa när den är som bäst.

Ingredienser (4 portion)

2 burkar musslor i vatten
50 g rimmat fläsk
4 skalade okokta potatisar
2 gula lökar
2 msk smör
½ lagerblad
4 vitpepparkorn
8 dl musselspad och vatten
1 fiskbuljongtärning
2 dl vispgrädde
worschestershiresås
salt

Tillagning

Häll av musselspadet (mensläng det inte).

Skär fläsk och potatis i tärningar och hacka löken.

Fräs fläsk och lök i smör i en kastrull eller soppgryta tills det fått lite färg.

Tillsätt lagerblad, vitpeppar och musselspad+vatten och buljongtärning.

Lägg i den tärnade potatisen och låt allt koka i c:a 15 minuter.

Tillsätt musslor och grädde och smaka av med Worcester-sås och salt.

Servera med vitt bröd.

Fler liknande recept