Recept mangosorbet

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Mangosorbet

Mango är en av de absolut godaste frukterna om man får tag i mogna exemplar. Mango är supergod att göra sorbet på.

Utskriftsvänlig version

Mangosorbet med sökord som mango, sorbet, efterrätt, tjejmiddag och cointreau

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 500 g mangofrukt
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk cointreau

Tillagning

  1. Häll socker och vatten i en kastrull och koka ihop till sockerlag.
  2. Skala magnofrukterna och skär dem i bitar. Lägg fruktköttet i en matberedare och mosa.
  3. Tillsätt sockerlagen och smaka av med färskpressad citronsaft och cointreau.
  4. Lägg sorbetmassan i en skål och ställ den i frysen minst 5 timmar. Vispa i fruktmassan några gånger under infrysningen.

Kommentera detta Mangosorbet recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013