Recept majonnäs

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Majonnäs

Majonnäs är en mycket användbar kall grundsås. Vill man ha en fräsch majonnäs bör man göra den själv. Här är ett bra grundrecept på hemgjord majonnäs.

Utskriftsvänlig version

Majonnäs med sökord som ägg, tillbehör, dijonsenap, klassiker och sås

Ingredienser (1 portion)

  • 2 äggulor
  • 2-3 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 3-4 dl neutral olja
  • 2-3 tsk vitvinsvinäger

Tillagning

  1. Ställ fram alla ingredienser i god tid så de blir rumstempererade.
  2. Vispa äggulor, dijonsenap och salt till en jämn smet med elvispen.
  3. Sätt vispen på högsta hastighet och häll i oljan långsamt ner i smeten.
  4. När majonnäsen tjocknat tillsätter man vitvinsvinäger under vispning.
  5. Smaka av med ev. mer dijonsenap och salt.

1 kommentar

  1. hejj:

    1 stjärnor

    vem har sprutat i burken ?

Totalbetyg: 1 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Majonnäs recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013