Laktosfri citronglass

En mycket god laktosfri glass som man utan problem kan servera till hela sällskapet.

Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.

Ingredienser (8 portion)

3 gelatinblad
300 g strösocker
3 dl kallt vatten
3 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citron
3 dl laktosfri vispgrädde

Tillagning

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten c:a 10 minuter.

Koka ihop socker och vatten. Häll sockerlagen kokande över det rivna citronskalet.

Tillsätt gelatinbladen och rör tills det smält.

Sila bort citronskalet.

Låt svalna och tillsätt pressad citron. Ställ i kylskåp och låt kallna.

Tillsätt grädden.

Kör blandningen i glassmaskin enligt mskintillverkarens anvisningar.

Utan glassmaskin: Ställ blandningen i frysen och rör om minst 1 gång i timmen. Det tar över 6 timmar innan den stelnar.

Fler liknande recept