En mycket god laktosfri glass som man utan problem kan servera till hela sällskapet.
Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.
En mycket god laktosfri glass som man utan problem kan servera till hela sällskapet.
Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.
3 gelatinblad
300 g strösocker
3 dl kallt vatten
3 msk rivet citronskal
3 dl färskpressad citron
3 dl laktosfri vispgrädde
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten c:a 10 minuter.
Koka ihop socker och vatten. Häll sockerlagen kokande över det rivna citronskalet.
Tillsätt gelatinbladen och rör tills det smält.
Sila bort citronskalet.
Låt svalna och tillsätt pressad citron. Ställ i kylskåp och låt kallna.
Tillsätt grädden.
Kör blandningen i glassmaskin enligt mskintillverkarens anvisningar.
Utan glassmaskin: Ställ blandningen i frysen och rör om minst 1 gång i timmen. Det tar över 6 timmar innan den stelnar.