Recept kvittensorbet med champagne

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kvittensorbet med champagne

Kvitten är en äppelliknade frukt som växer på rosliknade buskar. Olagad är frukten i det närmaste oätbar, men tillagad som marmelad, sykt, gelé eller som här sorbet är den underbart god. Det är onödigt att slösa sin bästa champagne till den här rätten, man kan till och med nöja sig med ett bättre mousserande.

Utskriftsvänlig version

Kvittensorbet med champagne med sökord som champagne, sorbet, dessert, efterrätt och kvitten

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 kg kvitten
  • 2 dl vitt vin
  • 1 vaniljstång
  • sockerlag
  • champagne

Tillagning

  1. Skala och kärna ur kvittenfrukterna. Dela i mindre bitar.
  2. Halvera vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg allt i en kastrull.
  3. Koka en fruktpuré av vaniljstång, vitt vin och kvitten.
  4. Lägg kvittenpure och lika mycket sockerlag i en glassmakin. Kör till en sorbet enligt tillverkarens anvisningar.
  5. Skopa en rejäl kula sorbet och lägg i en snygg skål.
  6. Häll på några centiliter champagne vid servering.

Kommentera detta Kvittensorbet med champagne recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013