Recept kokt hummer

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kokt hummer

Hummer tillhör gastronomins delikatesser och godast är den när man inte krånglar till receptet. Kokt hummer serverar man oftast med aioli eller majonnäs och rostat bröd.

Utskriftsvänlig version

Kokt hummer med sökord som nyår, nyårsmiddag, hummer, bröllop och förrätt

Ingredienser (1 portion)

  • 1 hummer
  • 2 liter vatten
  • 3 msk salt
  • 1 sockerbit

Tillagning

  1. Kontrollera att hummern är levande och väl rengjord. Sätt gummisnoddar runt klorna.
  2. Koka upp vatten, salt och socker.
  3. Lägg i hummern och låt koka upp och därefter koka i 7 minuter under lock. Större hummrar behöva lite längre tid.
  4. Ta upp hummern med hålslev.
  5. Lägg hummern i en bunke och häll över spadet. Låt kallna.
  6. Servera med aioli och rostat bröd.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: La Gascogne par Alain Brumont (Frankrike, 79 kr, varunr: 2882)

1 kommentar

  1. Gudrun:

    5 stjärnor

    Nyårsklassiker!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Kokt hummer recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013