Recept kokospannacotta med pocherad rabarber

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kokospannacotta med pocherad rabarber

Smaskig efterrätt om man gillar kokos och rabarber.

Utskriftsvänlig version

Kokospannacotta med pocherad rabarber med sökord som rabarber, kokos, mandel, juni och sommar

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 ½ gelatinblad
  • 400 ml kokosmjölk
  • 2+4 msk strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 150 g rabarber
  • flagnad mandel

Tillagning

  1. Lägg gelatinet i en skål och täck med kallt vatten. Låt dra i 5 minuter
  2. Värm kokosmjölken med 2 msk strösocker. Ta bort från värmen när det börjar sjuda.
  3. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och blanda med kokosmjölken. Rör tills det är helt upplöst.
  4. Häll på 4 portionsglas eller skålar. Tänk på att det måste svalna lite om glaset är värmekänsligt.
  5. Låt svalna helt och ställ sen in i kylskåpet för att stelna.
  6. Dela vaniljstången på längden och lägg sen i en kastrull tillsammans med 2 msk vatten och 4 msk strösocker.
  7. Koka sakta upp tills allt socker löst sig. Tillsätt sen rabarbern och koka försiktigt i 3-4 minuter. Låt svalna.
  8. Servera kokospannacottan toppad med rabarbern och flagnad mandel.

Kommentera detta Kokospannacotta med pocherad rabarber recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013