Kantarelltoast med chèvrecrème

En smörgås som är inspirerat av ett recept ur Monika Ahlbergs bästa menyer för sommaren. Vill man ha vin till så passar en nya världen sauvignon blanc bra.

Ingredienser (8 portion)

8 skivor vitt formbröd
smör
1 paket tärnad bacon
1-1 ½ liter färska kantareller
salt
nymald svartpeppar
Chèvrecrème
200 g chèvre
2 dl cremè fraiche
flytande honung
salt
nymald svartpeppar
Till servering
12 skivade cocktailtomater
grovt hackad persilja

Tillagning

Chèvrecrème: Skär bort kanten från getosten och blanda den med cremè fraîche. Rör om och smaka av med honung, salt och svartpeppar.

Kantareller: Stek bacon och låt rinna av på hushållspapper. Ansa kantarellerna och skär de största i mindre bitar. Stek svampen i torr panna. När vätskan kokat ur tillsätt smör och bryn till vacker färg. Tillsätt stekta baconet. Rör om och smaka av med salt och svartpeppar.

Bröd: Sätt ugnen på 225 grader. Ungnsrosta skivorna 3-4 minuter per sida.

Bred smör på de nyrostade formbröden. Lägg på skivad cocktailtomat. Skeda på svampen och toppa med chèvrecrème.

Fler liknande recept