Kalvstek

En kalvstek med örter som går bra att tillaga i förväg och servera kall eller varm.

Ingredienser (8 portion)

1 kg benfri kalvstek
salt
nymald vitpeppar
Marinad
2 msk honung
2 msk balsamvinäger
2 msk japansk soja
1 urkärnad och strimlad röd chilifrukt
2 msk olivolja
1 tsk hackad färsk rosmarin
1 tsk rivet citronskal
Garnering
1 msk färsk rosmarin

Tillagning

Rör ihop ingredienserna till marinaden.

Putsa kalvsteken ren från eventuella hinnor.

Häll marinaden i en tätslutande plastpåse och lägg i kalvsteken. Marinera i kylskåpet i 3 timmar.

Värm ugnen till 165 grader.

Torka av steken från marinaden och bryn den runt om i en stekpanna med lite olivolja. Salta och peppra runt om. Strö över den färska rosmarinen.

Lägg steken i en ugnsform och stick in en stektermometer i den tjockaste delen.

Ugnsstek steken till den har en innertemperatur av 65 grader. Det tar drygt 1 timme.

Låt steken vila minst 20 minuter efter den tagits ut från ugnen.

Skär steken i tunna skivor.

Fler liknande recept