Recept kall jordgubbs- och rabarbersoppa

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Kall jordgubbs- och rabarbersoppa

Svalkande somrig efterätt, som är perfekt att göra när man får klen skörd på sitt rabarberstånd.

Utskriftsvänlig version

Kall jordgubbs- och rabarbersoppa med sökord som rabarber, soppa, efterrätt, dessert och sommar

Ingredienser (4 portioner)

  • 3 stjälkar rabarber
  • 1 liter vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1 vaniljstång
  • 1 citron
  • ½ liter färska jordgubbar
  • GB Gräddglass Klassisk Vanilj

Tillagning

  1. Skär rabarbern i 5 cm långa bitar och strimla sedan tunt på längden.
  2. Koka upp rabarber i en kastrull tillsammans med vatten, strösocker och halverad vaniljstång.
  3. Låt svalna och häll upp i portionsglas.
  4. Ställ in några timmar i frysen så att de blir lite isiga.
  5. Tillsätt citronjuicen och skalet samt de skivade jordgubbarna.
  6. Servera i skålar med en kula GB Gräddglass Klassisk Vanilj.

Kommentera detta Kall jordgubbs- och rabarbersoppa recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013