Kahlúa Brûlée med färska bär

Festefterrätt som är en variant på crème brûlé.

Ingredienser (4 portion)

Pudding
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 vaniljstång
5 äggulor
1 dl strösocker
1 dl Kahlúa
Garnering
12 färska hallon
1 tärnad mango
4 kvistar färsk mynta eller citronmeliss
Knäcktäcke
2 msk råsocker

Tillagning

Sätt ugnen på 125 grader. Ställ en en långpanna halvfylld med vatten.

Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna.

Lägg vaniljstång och frön i en kastrull och häll på grädde och mjölk.

Låt koka upp och dra kastrullen åt sidan, låt dra i c:a 10 minuter.

Vispa ner äggula blandat med strösocker i gräddblandningen och häll till sist ner Kahlúa.

Sila och häll upp puddingsmeten i låga formar (ca 1 dl i varje form).

Grädda formarna i vattenbadet i c:a 50-60 minuter. (Puddingarna stelnar lite när de svalnar men ska ha "stannat" i mitten när de är klara).

Låt svalna och förvara i kyl.

Strax före servering, strö ett tunt lager med råsocker över puddingarna.

Karamellisera med en liten brännare eller under grillelementet i ugnen. Upprepa två gånger och servera brulén rumstempererad.

Servera med färska hallon och mango. Dekorera med mynta eller cityronmeliss.

Fler liknande recept