Recept jordgubbsmousse

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Jordgubbsmousse

Somrig efterrätt med färska jordgubbar.

Utskriftsvänlig version

Jordgubbsmousse med sökord som crème fraiche, dessert, sommar, jordgubbar och efterrätt

Ingredienser (4 portioner)

  • ½ liter färska jordgubbar
  • 4 gelatinblad
  • 4 dl crème fraiche
  • 1 dl strösocker
  • citronmelissblad
  • jordgubbar till garnering

Tillagning

  1. Mixa jordgubbarna fint i en matberedare.
  2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
  3. Värm crème fraichen och strösocker försiktigt tills sockret löst sig (låt det inte koka).
  4. Krama ur och tillsätt gelatinet, och rör tills det har smält.
  5. Ta kastrullen från plattan och rör ner de mixade jordgubbarna. Häll upp i portionsformar och ställ i kyl ca 2 timmar.
  6. Skär med en liten kniv längs med kanten på insidan av glaset och stjälp upp moussen på ett fat.
  7. Garnera med jordgubbar och citronmelissblad.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

Kommentera detta Jordgubbsmousse recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013