Recept italiensk vegetarisk auberginegratäng

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Italiensk vegetarisk auberginegratäng

Festlig och smakrik vegetarisk rätt med italienska smaker.

Utskriftsvänlig version

Italiensk vegetarisk auberginegratäng med sökord som aubergine, krossade tomater, mozzarella, vegetariskt och gratäng

Ingredienser (4 portioner)

  • 2-3 auberginer
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 dl pesto
  • 2 paket mozzarella

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Skiva auberginen i centimetertjocka skivor. Lägg ut på talikrikar eller bakplåtspapper. Sallta och låt ligga minst en halvtimme.
  3. Spola av aubergineskivorna. Fördela i en stor eller två små ugnsfasta formar och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
  4. Koka de krossade tomaterna med vitlök, salt och peppar i 10-15 minuter
  5. Riv mozzarellan.
  6. Höj värmen i ugnen till 225 grader.
  7. Fördela mozzarellan ovanpå auberginskivorna.
  8. Skeda på tomatsåsen.
  9. Klicka ut peston överst.
  10. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

Kommentera detta Italiensk vegetarisk auberginegratäng recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013