Inbakad fläskfilé med bacon och svamp

Frasig och läcker smördegsinbakad fläskfilé med bacon och champinjoner.

Ingredienser (4 portion)

500-600 g fläskfilé
2 msk smör
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 kyld färdig smördegsrulle
1 ägg
Fyllning
200 g champinjoner
1 paket bacon
1-2 vitlöksklyftor
½ dl hackad färsk persilja
1 ägg
Sås
3 dl sky+vatten
2 msk soja
2 msk koncentrerad köttfond
1 dl rött vin
1 msk potatismjöl
salt
nymald svartpeppar

Tillagning

Salta och peppra och bryn fläskfilén runt om i smör i en het stekpanna.

Häll på 1 ½ dl kallt vatten och låt fläskfilén bräsera under lock tills den nått 65 grader i innertemperatur.

Sila av och spara vätskan. Låt fläskfilén kallna.

Sätt ugnen på 225 grader.

Knaperstek baconet och skär i mindre bitar.

Skiva champinjonerna och stek i torr panna tills vätskan kokat ur. Tillsätt lite smör och bryn.

Blanda bacon, champinjoner, persilja och pressa på vitlök. Blanda.

Rulla ut smördegen.

Lägg en sträng med svampröran mitt på plattan.

Skiva filén och lägg den på svampröran. Vik ihop smördegsrullen och lägg den med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat. Pensla med uppvispat ägg.

Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Sås: Vispa ihop sky och vatten, soja, köttfond, vin och potatismjöl.

Koka upp och smaka av med salt och peppar.

Fler liknande recept