Recept hummerfond

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hummerfond

En oredd neutral fransk hummerfond. Förväxla inte denna med den koncentrade hummerfond man kan köpa på småflaskor i livsmedelsbutiker.

Utskriftsvänlig version

Hummerfond med sökord som hummer, fond, klassiker, elegant och schalottenlök

Ingredienser (1 portion)

  • ½ kg hummerskal (huvud och ben är bäst)
  • 150 g schalottenlök, purjolök,rotselleri och morot i lika stora delar
  • persiljekvistar
  • 1 lagerblad
  • 25 g smör
  • ½ dl tomatpuré
  • 1 liter okoncentrerad fiskfond

Tillagning

  1. Skär grönskerna i halvcentimetersbitar.
  2. Stöt hummerskalen fint i en mortel.
  3. Fräs grönsakerna, persiljekvistarna och lagerbladet några minuter i smör.
  4. Tillsätt hummerskalen och fräs dem på svag värme i c:a 10 minuter.
  5. Blanda ner tomatpurén och fräs några minuter.
  6. Rör om då och då.
  7. Tillsätt fiskfonden och låt allt koka upp.
  8. Skumma och låt därefter småkoka under lock i 30 minuter.
  9. Sila fonden genom en fin sil (pressa ur skalen ordentligt).

Kommentera detta Hummerfond recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013