Hemlagad vaniljglass

Att göra sin egen vaniljglass är billig lyx. Dessutom blir hemlagad vaniljglass nyttigare än att köpa industritillverkad.

Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.

Ingredienser (8 portion)

6 dl mjölk (3 %)
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
8 äggulor
1 tsk vaniljsocker
2 vaniljstänger

Tillagning

Vispa äggulor och strösocker vitt och pösigt.

Värm grädde och mjölk i en kastrull, utan att det börjar koka.

Blanda ägg, socker, grädde och mjölk med vaniljsocker i en bunke och skrapa ur vaniljstångens frön.

Vispa tills smeten tjocknar och bubblor börjar synas.

Kyl smeten snabbt genom att ställa bunken i iskallt vattenbad.

Kör smeten i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.

Fler liknande recept