Recept halstrade laxtartarer med kall romsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Halstrade laxtartarer med kall romsås

Smakrika och snabblagade laxtartarer med en god kall romsås. Servera laxtartarerna med romansallad och pressad potatis.

Utskriftsvänlig version

Halstrade laxtartarer med kall romsås med sökord som lax, kapris, dill, omega 3 och rödlök

Ingredienser (4 portioner)

  • 400 g finhackad laxfilé
  • ½ hackad rödlök
  • 3 msk kapris
  • 1 ägg
  • ½ dl hackad dill
  • salt
  • vitpeppar
  • Romsås
  • 1 burk Crème fraîche
  • 2 msk röd stenbitsrom
  • 3 msk hackad gräslök
  • salt
  • vitpeppar

Tillagning

  1. Blanda crème fraîche, röd stenbitsrom, gräslök, salt och vitpeppar. Ställ kallt.
  2. Blanda finhackad laxfilé, rödlök, kapris, ägg och dill. Salta och peppra.
  3. Forma 8 tartarer. Halstra dem i ett stekjärn ca 2 min per sida.
  4. Servera med till exempel romansallad, citron och pressad potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Halstrade laxtartarer med kall romsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013