Recept halstrad tonfisk

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Halstrad tonfisk

Glöm sunkig tonfisk på burk. Hel bit tonfisk är något helt annat. Bäst tonfisk köper man i asiatiska mataffärer, gärna med japansk inriktning.

Halstrad är tänkt som en förrätt men kan även fungera som huvudrätt med kokt ris eller bulgur till.

Utskriftsvänlig version

Halstrad tonfisk med sökord som tonfisk, elegant, enkelt, ingefära och omega 3

Ingredienser (4 portioner)

  • 500-600 g tonfiskfilé
  • färsk ingefära
  • vårlök
  • vitlök
  • japansk soja

Tillagning

  1. Skala och riv den färska ingefäran mycket fint.
  2. Skala och riv den färska vitlöken mycket fint. Finhacka vårlöken.
  3. Häll upp lite soja i en skål och blanda i grönsakerna.
  4. Halstra tonfisken, i stekpanna eller med gasbrännare. Tonfisken ska vara rå inuti.
  5. Skiva upp tonfisken och fördela dem på portionstallrikar. Servera med sojasåsen.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Fleur du Cap Chardonnay (Sydafrika, 87 kr, varunr: 2015)

Kommentera detta Halstrad tonfisk recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013