Recept hallonsorbet

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Hallonsorbet

Hallonsorbet är fräscht, svalkande och festligt. Receptet går att göra både med och utan glassmaskin.

Har man ingen glassmaskin rekommenderas Gaggia Gelatieria.

Utskriftsvänlig version

Hallonsorbet med sökord som sorbet, hallon, svalkande, söt och sommar

Ingredienser (6 portioner)

  • 3 dl strösocker
  • 2 ½ dl kallt vatten
  • 500 g frysta hallon
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 1 äggvita

Tillagning

  1. Koka upp strösocker och vatten till en sockerlag. Låt svalna.
  2. Passera hallonen och blanda i sockerlagen.
  3. Tillsätt citronsaften.
  4. Vispa äggvitan till styvt skum och blanda i.
  5. Med glassmaskin: Häll massan i glassmaskinen.
  6. Kör till sorbeten är fryst.
  7. Utan glassmaskin: Ställ in i frysen och rör om minst en gång i halvtimmen med en gaffel.

31 kommentarer

  1. malin W:

    5 stjärnor

    så himla jävla sjuutk god!
    fruktig på nåt sätt....

  2. Madrid Strandström:

    4 stjärnor

    min glass blev inte alls lik den på bilden, kanske för att jag inte hackade särkilt flitigt, eller kanske för att jag inte hade citronsaft, men den blev fruktansvärt god iallafall!!!

  3. Teszzie:

    5 stjärnor

    Suupergott<33

  4. hanns:

    5 stjärnor

    gillar typ bara sorbe,gräddglass e för...gräddigt typ, de flesta iaf,men det är så bra ATT kunna göra egen, och den e jättesupergod!!!
    jag har gjort den här glassen typ 15 gånger och kan den NÄStan utantill,,, hihih

  5. elsa:

    3 stjärnor

    inte så god, för kall...!

  6. mimmi stark:

    5 stjärnor

    två ord: GRYMT GOTT!

  7. carola häggqwist:

    4 stjärnor

    Eftersom att jag är van vid fin mat så kanske inte det riktigt är min stil att göra egen glass, men när jag försökte med den här glassen blev den så god!

  8. lady gaga:

    5 stjärnor

    itt wass verry godd !!! ajj lavv itt!

  9. Tilda:

    Jag rekommenderar inte det här receptet till någon, det var för sött och för slaskigt. Men min kompis ÄLSKADE det (; ...hihi

  10. Bia:

    4 stjärnor

    Jag älskar sorbet !! Men skulle någon kunna ge förslag på andra sorbeter ?? T.ex citron men hur mycket man skall ha i o.s.v...:)

  11. hanna:

    hur länge ska den stå i frysen

  12. hanna:

    5 stjärnor

    mums mums

  13. Kajsa:

    5 stjärnor

    Gött ju mumsfillibaba kan det uttantill

  14. Kajsa:

    5 stjärnor

    Gött ju mumsfillibaba kan det uttantill

  15. erik:

    5 stjärnor

    bosse !!!!!!

  16. Åsa:


    HUR vispar man en liten ynka äggvita till skum?!! Omöjligt både med elvisp, handvisp eller med gaffel, både i glas eller skål. Hur gjorde ni?

  17. frida:

    hur lång tid tar den att göra?

  18. Vispen:

    4 stjärnor

    Supergod! Sött men samtidigt mycket friskt.
    Jobbig att frysa dock, försökte vispa en gång i halvtimmen ett tag men tröttnade efter 1.5 timmar, då det mesta fortfarande va ganska flytande.
    Nästa dag var allt såklart stenhårt. Men skitgott ändå! :)

    Åsa: En rund skål och visp, vispa intensivt i 2 minuter så börjar det direkt skumma. Efter några ytterligare minuter blir skummet så stelt att du kan vända skålen uppåned.

  19. socker:

    5 stjärnor

    Väldigt gott men det tog ganska lång tid for mig med att passera hallonen.

  20. Omogen:

    5 stjärnor

    Jag ÄLSKAR den addaade 5 Dl vodka och lite kanel då blev det jätte delikat. Mina vänner tyckte också den var sjukt god men vodkan passade inte till vinet jag använde :/ görr!!!

  21. Astrid:

    5 stjärnor

    ÄLSKAR DETTA RECEPT!

  22. Anton:

    Hur stor mängd blir detta? Det står sex portioner men jag behöver veta i massa för att kunna använda sorbeten i ett recept.

  23. Glassmakarna:

    2 stjärnor

    Ursäkta! men jag undrar om man skulle hälla i bajset INNAN snoret?! Men det blev utsökt ändå! NAM NAM!

  24. Lurre:

    5 stjärnor

    Det var ett Murre gurre recept.

  25. Nirre:

    5 stjärnor

    Jag är Lurres syrra. Vi har faktiskt inte gjort glassen än. Jag tycker att det ser gott ut men vi får se!

  26. Lurre:

    5 stjärnor

    Va?????!!!!!

  27. Gerda:

    3 stjärnor

    Igår blev det en cykeltur. Idag ska jag plocka spik och skrika åt fåglarna. Sorbet ger mig tyvärr diaret så det får bli på tisadag när sopbilen kommer.

  28. Amanda:

    5 stjärnor

    Vad menas med att "prässa"?

  29. majsen0:

    5 stjärnor

    Hej! Jag är tyvärr sjuk och detta recept är asgrymt!!! Svalkar skönt i halsen och är jättegott!

  30. Fanlice:

    3 stjärnor

    SKUM!!!!! Det blev skum konistens (dans tous les sens du mot). Rekommenderar att välja ett annat recept. Iaf om man inte gillar skum-glass. Ok kanske lite elakt. Den var god.

  31. Friskis & svettis:

    4 stjärnor

    Jag förstår er glassälskare.. Ni älskar glass men ta en morot istället. Det blir oranget bajs istället för rosa. Mycket finare

Totalbetyg: 4,5 baserat på 26 betyg

Kommentera detta Hallonsorbet recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013