Recept grönsakslåda från provence

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grönsakslåda från Provence

Provençalsk grönsakslåda är ett uppskattat tillbehör till kött vid festliga tillfällen med sin örtiga och fylliga smak. Grönsakslådan kan serveras både varm och ljummen.

Utskriftsvänlig version

Grönsakslåda från Provence med sökord som örtkryddor, provence, tjejmiddag, vitlök och haricots verts

Ingredienser (4 portioner)

  • 300 g haricots verts
  • 2 hackade gula lökar
  • 3-4 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk färsk timjan
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 ägg
  • 1 dl lagrad ost
  • ½ dl hackad färsk basilika
  • ½ dl hackad färsk bladpersilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Koka haricots vertsen några minuter och spola av.
  3. Stek lök och vitlök utan att de tar färg och tillsätt krossad tomat. Låt koka ihop i 10 minuter.
  4. Vispa ihop ägg, riven ost, basilika och bladpersilja. Blanda med tomatsåsen och haricots vertsen.
  5. Lägg allt i en smord form och grädda mitt i ugnen 50-60 minuter.

Kommentera detta Grönsakslåda från Provence recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013