Recept grönkål

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grönkål

Grönkål heter egentligen långkål och är en vanlig rätt på julbord i Halland, nordvästra Skåne cg Danmark. Den äts som ett tillbehör till skinka och korv. Rätten är även vanlig i norra Tyskland men där är den dock inte enbart en julrätt utan den äts vintern igenom, gärna med kassler.

Utskriftsvänlig version

Grönkål med sökord som grönkål, jul, halland, julmiddag och advent

Ingredienser (10 portioner)

  • 1-2 stånd grönkål
  • skinkspad eller köttbuljong
  • 2 msk smör
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • nymalen vitpeppar

Tillagning

  1. Riv bladen av stjälkarna och skölj noga.
  2. Lägg dem i kokande spad/buljong i 5 minuter.
  3. Låt dem rinna av och hacka grönkålen.
  4. Lägg kålen i en gryta med lite smör i botten, späd med grädden och småkoka kålen mjuk.
  5. Krydda med vitpeppar.

Kommentera detta Grönkål recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013