Recept grillat lammrack

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Grillat lammrack

Lamm är gott att grilla och enkelt.

Utskriftsvänlig version

Grillat lammrack med sökord som grill, lammracks, höst, herrmiddag och timjan

Ingredienser (4 portioner)

  • 0,8 kg lammrack (halverad lammsadel)
  • raps- eller matolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk torkad timjan
  • salt
  • svartpeppar

Tillagning

  1. Tänd grillen.
  2. Rumstemperera köttet.
  3. Skär bort senor och fett på köttbiten. Gnid in köttet med vitlöksklyfta. Pensla köttet med lite matolja och krydda med timjan, salt och peppar.
  4. Linda aluminiumfolie runt benknotorna om de inte ska bli svarta.
  5. Grilla 12-15 minuter på bensidan och 5-7 minuter på köttsidan till fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet.
  6. Låt köttet vila i 5-10 minuter före servering.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Grillat lammrack recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013