Smakrika och lättgrillade spett med lax och scampi. Servera gärna med tagliatelle och limesmör.
Grillade lax- och scampispett
Ingredienser (4 portion)
500 g laxfilé
20 ekologiskt odlade scampi/jätteräkor
salt
nymald svartpeppar
matolja
Glace
2 msk finhackad basilika
½ dl färskpressad citronsaft
½ dl ljus sirap
2 tsk sambal oelek
Tillagning
Blanda samtliga ingredienser till glacen i en kastrull och koka upp.
Låt svalna.
Skär laxen i kuber.
Trä laxbitarna och räkorna på väl blötlagda träspett.
Pensla spetten med olja. Salta och peppra.
Grilla spetten i 7-8 minuter. Vänd några gånger.
Pensla spetten med glasyren och grilla i ytterligare 5 minuter.
Lägg upp spetten på tallrikar och häll resten av glasyren på spetten.
Servera med tagliatelle, citron eller limeklyftor och limesmöret.