Recept gravlaxsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

GravlaxsåsStjärnrecept

En av de viktigaste svenska såserna och ett måste till den gravade laxen på till exempel julbordet. Detta är ett klassiskt recept på gravlaxsås eller hovmästarsås som det också kallas.

Utskriftsvänlig version

Gravlaxsås med sökord som sås, dijonsenap, klassiker, jul och olja

Ingredienser (1 portion)

  • 1 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk socker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl olja
  • 1 dl hackad dill

Tillagning

  1. Blanda samman senapen, socker och vinäger.
  2. Tillsätt oljan under omrörning.
  3. Blanda i rikligt med hackad dill.
  4. Låt stå i kylskåp minst en timme innan servering.

2 kommentarer

  1. Bert-Owe Håkansson:

    4 stjärnor

    God smak och lätt och snabbt att tillaga

  2. Jens Hörnicke:

    4 stjärnor

    En mycket enkelt variant är följande

    1 msk Senap
    1 msk Majonnäs
    1 msk Sirap
    Krydda med Dill

Totalbetyg: 4 baserat på 2 betyg

Kommentera detta Gravlaxsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013