Recept gravad lax

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gravad lax

Att grava lax är mycket enklare än vad man kan tro. Imponera på släkt och vänner med fräsch egenhändigt gravad lax.

Utskriftsvänlig version

Gravad lax med sökord som lax, jul, midsommar, påsk och dill

Ingredienser (1 portion)

  • 500 g färsk lax (mittbiten filead men med skinnet kvar)
  • 2 msk salt
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk grovkrossad vitpeppar
  • 3 msk hackad dill

Tillagning

  1. Blanda salt, strösocker och vitpeppar.
  2. Gnid in blandningen i fiskens köttsidor med några droppar vatten på händerna så att blandningen börjar vätska sig.
  3. Strö dillen över laxen.
  4. Lägg ihop laxfilén med köttsidorna mot varandra och tjock del mot tunn del.
  5. Dra över en plastpåse, knyt ihop och lägg den på ett fat i kylen.
  6. Låt ligga 2 dygn och vänd på påsen några gånger under den tiden.
  7. Skrapa bort dill och kryddor från laxen.
  8. Skär den i tunna, sneda skivor och servera.

1 kommentar

  1. Lennart Thor:

    5 stjärnor

    Detta recept brukar jag göra när jag gravar lax.
    Oslagbart.

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Gravad lax recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013