Recept gambas al ajillo

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Gambas al Ajillo

Räkor i vitlök är en härliga på tapasbordet.

Utskriftsvänlig version

Gambas al Ajillo med sökord som räkor, tapas, vitlök, persilja och olivolja

Ingredienser (4 portioner)

  • 200 g stora skalade råa räkor
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 dl spansk olivolja
  • 1 nypa kayennepeppar
  • salt
  • finhackad persilja
  • 1 baguette

Tillagning

  1. Skala och skiva vitlöksklyftorna tunnt.
  2. Värm oljan i en ugnssäker serveringsform på spisen eller i ugnen på hög värme.
  3. När oljan börjar koka tillsätts vitlöken och kayennepeppar.
  4. När vitlöken fått lite färg tillsätts räkorna. Rör om och sautera i ca 3 minuter tills räkorna är klara. Salta.
  5. Ta bort räkorna från värmen, garnera med lite finhackad persilja och täck över med ett lock eller fat.
  6. Servera direkt från kokkärlet tillsammans med baguette.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

1 kommentar

  1. Filippa:

    Min favorit tapas från Barcelona!!!

Kommentera detta Gambas al Ajillo recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013