Recept fransk rostbiff

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fransk rostbiff

Att göra sin egen rostbiff är betydligt enklare än man kan tro. Detta recept är den franska varianten. Det finns även ett svenskt och ett engelskt sätt att tillaga rostbiff. Vilket man föredrar är såklart en fråga om personlig smak.

Bilden är tagen av Arne Adler.

Utskriftsvänlig version

Fransk rostbiff med sökord som rostbiff, buffé, enkelt, herrmiddag och vitlök

Ingredienser (12 portioner)

  • 1 ½-2 kg rostbiff
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Gnid in köttet med salt, svartpeppar och vitlök.
  3. Stek i ugn till innertemperatur 55 grader (röd) eller 60 grader (rosa).
  4. Låt vila i folie c:a 20 minuter.
  5. Skär i tunna skivor.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: El Pedrosal (Spanien, 87 kr, varunr: 2389)

Kommentera detta Fransk rostbiff recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013