Recept fasan i lergryta

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Fasan i lergryta

Ett recept med fasan tillagat i en klassisk lergryta. Lergrytan passar extra bra till fågelkött som fasan eftersom grytan minskar risken att det blir torrt.

Receptcentralen.se har även ett recept på helstekt fasan med calvadosgräddsås

Utskriftsvänlig version

Fasan i lergryta med sökord som lergryta, söndagsmiddag, vitt vin, örtkryddor och valentine

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 fasan
  • saften av ½ citron
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • ½ dl hackade färska örtkryddor (t.ex. timjan och dragon)
  • ½ dl torrt vitt vin
  • Sås
  • 2 dl vispgrädde

Tillagning

  1. Lägg lergrytan i blöt 2 timmar före användning.
  2. Skölj och torka av fasanen.
  3. Gnid den invändigt med citron, salt och svartpeppar både ut- och invändigt.
  4. Lägg fasanen i lergrytan.
  5. Häll på vinet och strö över örtkryddorna.
  6. Ställ in i kall ugn.
  7. Sätt ugnen på drygt 225 grader och stek i c:a 1 ½ timme.
  8. Ta vara på skyn, späd med grädde och red den till en god sås.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Servera med kokt ris eller potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Fasan i lergryta recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013