Recept färsk krabba med rhode islandsås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Färsk krabba med Rhode Islandsås

Krabban är en svensk delikatess från Västkusten. Säsongen för färsk svensk krabba sträcker sig från september till april. Den är godast om den serveras med en kall sås, som Rhode Islandsås, lite citron och bröd. Om man är riktigt ambitiös och vill ha sin Rhode Islandsås extra fräsch så gör man sin majonnäs själv.

Utskriftsvänlig version

Färsk krabba med Rhode Islandsås med sökord som krabba, sås, höst, november och förrätt

Ingredienser (2 portioner)

  • 1 färsk krabba (ca 500 g)
  • Rhode Islandsås
  • ½ dl vispgrädde
  • ½ dl majonnäs
  • 2 msk chilisås
  • ½ krm salt
  • nymald svartpeppar
  • några stänk tabasco
  • sherry/konjak
  • ½ tsk rivet citronskal
  • 1 msk finhackad persilja

Tillagning

  1. Klyv krabban genom att lägga den med ryggen neråt. Bryt bort stjärten. Stick in en kraftig kniv i huvudänden och skär igenom efter mittlinjen.
  2. Knäck klorna försiktigt med en nötknäppare.
  3. Rhode Islandsås: Vispa grädden. Blanda grädden med majonnäs och chilisås.
  4. Smaka av med salt och några stänk tabasco, sherry/konjak. Blanda i citronskal och persilja.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Arthur Metz Gewurztraminer (Frankrike, 89 kr, varunr: 5249)

Kommentera detta Färsk krabba med Rhode Islandsås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013