Dumplings

En snygg och god förrätt som traditionellt äts i Kina.

Ingredienser (6 portion)

18-20 runda dumplingplattor
Fyllning
2 salladslökar
2 kinakålsblad
1 ½ cm färsk ingefära
250 g fläskfärs
1 msk soja
1 msk maizena
1 msk risvinäger
2 tsk sesamolja
1 tsk honung
Dippsås
1/2 dl soja av japansk typ
2 tsk sesamolja
2 msk vinäger
1 1/2 msk farinsocker
1-2 krm sambal oelek eller annan stark chilikrydda
1 tsk rostade sesamfrön

Tillagning

Fyllning:Finhacka vårlök/purjolök och kinakål.
Skala och riv ingefäran fint.

Blanda detta med fläskfärs, soja, maizena, vinäger, sesamolja och honung.

Lägg upp dumplingplattorna på arbetsbänken.

Lägg ungefär drygt en tesked fyllning på varje och vrid eller nyp ihop. Man kan behöva pensla kanterna lätt med vatten för att de ska gå att trycka ihop. Låt dem torka cirka 5 minuter.

Ställ dem i en ångkokningsinsats, penslad tunt med olja i en kastrull med en bottenskyla kokande vatten. Ångkoka c:a 5 minuter tills degen är helt genomkokt.

Dippsås: Rör ihop alla ingredienser till doppsåsen och servera till.

Fler liknande recept