Recept dopp i grytan

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Dopp i grytan

Dopp i grytan är en gammal tradition på julbordet. Hur man tillreder sitt dopp i grytan varierar stor över landet. Om man låter fettkakan från skinkan vara kvar är en smak- och dietfråga.

Utskriftsvänlig version

Dopp i grytan med sökord som jul, julbord, julmiddag, skinka och bröd

Ingredienser (10 portioner)

  • Spad från kokt eller ugnsbakad julskinka
  • Vörtbröd
  • Förslag på smaksättningar
  • salt
  • soja
  • ingefära
  • örtkryddor
  • buljongtärning

Tillagning

  1. Spara spadet från en kokt eller ugnsbakad skinka.
  2. Vill man ha ett fettsnålare dopp i grytan låter man spadet kallna och ta bort fettetkakan från toppen. Men det blir godare, och enligt vissa dieter nyttigare, att ha det kvar.
  3. Koka upp spadet (späd med vatten om det är från en ugnsbakad skinka).
  4. Sila sedan och smaksätt med salt, soja, ingefära, örtkryddor eller en buljongtärning.
  5. Servera riktigt hett.
  6. Doppa skivat dagsgammalt vörtbröd i spadet och ta upp det när det sugit åt sig ordentligt med spad.

1 kommentar

  1. Scott-i-Grytan:

    5 stjärnor

    Trots att jag kallar mig Scott-i-Grytan har jag faktiskt aldrig provat dopp i grytan. Det blir första gången i år!

Totalbetyg: 5 baserat på 1 betyg

Kommentera detta Dopp i grytan recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013