Recept Crème Ninon

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Crème NinonStjärnrecept

En exklusiv och elegant soppa där basen är en ärtpuré. Strax innan serveringen tillsätter man lättvispad grädde och champagne. Åsikterna går isär om rätten heter Ninon (efter en 1600-talsskönhet i Paris) eller Nignon (efter en legendarisk kösmästare). Hursomhelst är det här en riktigt god rätt, kanske till och med den allra läckraste soppan.

Utskriftsvänlig version

Crème Ninon med sökord som soppa, champagne, mousserande vin, elegant och ärtor

Ingredienser (4 portioner)

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 50 g smör
  • 6 dl kalvbuljong
  • 5 dl små gröna ärtor
  • 2 msk torr sherry eller vermouth
  • 2 dl torr champagne
  • 3 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar

Tillagning

  1. Svetta löken i smör utan att den får färg.
  2. Häll över buljongen och låt koka i några minuter.
  3. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i 5 minuter.
  4. Mixa soppan i en matberedare och sila bort ärtresterna. Smaka av med salt, peppar och sherry.
  5. Vispa grädden så att den blir trögflytande.
  6. Strax innan servering, häll försiktigt i champagne och vispgrädde.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Castellane Brut (Frankrike, 239 kr, varunr: 7557)

Kommentera detta Crème Ninon recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013