Recept crème brûlée

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Crème brûléeStjärnrecept

Den här varianten på detta klassiska efterrättsrecept är skapat av svenska fotbollslandslagets kock Mats Broström, även krögare på restaurang Grodan i Stockholm.

Receptet är hämtat ur boken Favoritmål (ICA Bokförlag). Köp den på Bokus för 148 kr.

Utskriftsvänlig version

Crème brûlée med sökord som efterrätt, klassiker, nyår, dessert och vanilj

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 vaniljstång
  • 3 ½ dl vispgrädde
  • 1 ½ dl mjölk
  • 5 äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 4 tsk råsocker

Tillagning

  1. Dela vaniljstången. Koka upp grädde, mjölk och den halverade vaniljstången. Låt dra i 30 minuter.
  2. Vispa ner äggulor och socker i gräddblandningen. Låt dra i ytterligare 30 minuter. Sila av. Se till att all vaniljkorn kommer med.
  3. Sätt ugnen på 140 grader.
  4. Häll upp blandningen i portionsformar. Grädda i vattenbad c:a 40-50 minuter. Låt svalna.
  5. Sätt ugnen på grill.
  6. Strö över ett tunt lager råsocker precis före servering, ställ in formarna i ugnen och bränn av under grillelementet,

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Château Fontebride (Frankrike, 145 kr, varunr: 4113)

12 kommentarer

  1. crème bruleé:

    5 stjärnor

    denna crème bruleé är otrolig god. jag rekommenderar den för alla.

  2. Anders Linreus:

    5 stjärnor

    Jag lagar ofta Crème brûlée, och detta var ett av dom bästa recept jag provat ...

  3. Christine Lundberg:

    5 stjärnor

    Fantastiskt god créme brûlée, servera gärna med några bär som garnering, lite syrligt mot det söta:-)

  4. Emine:

    Jättegod smak på denna, tyvärr så stelnade inte creme brulee, någon som kan tipsa mig?
    Jag har följt receptet, även provat två olika varianter när det gäller äggen, följde först punkt 2 i receptet ovan, sen provade jag att vispa äggen och sockret vid sidan av smeten och sen hällde jag i blandningen.
    Hjälp mig! Varför stelnar det inte?
    Bör jag istället för att bara kyla den vara närmare frysgrad?
    Tacksam för svar! :)

  5. Pernilla:

    5 stjärnor

    Kanongod!!

  6. Marica:

    5 stjärnor

    at Emine, du måste baka den i vattenbad i ugnen så stelnar den.

  7. Emine:

    @Marica. Det är precis så jag har gjort... Något annat tips?

  8. kossan:

    1 stjärnor

    vad är det här för jävla skit.....
    lol skaffa ett liv.....
    den var skiitäcklig.....
    ehh hejdå snattare ^^

  9. Matmor:

    4 stjärnor

    Efter att den är bakad, låt den svalna. Då stelnar den.Hade fått 5 men den är lite för söt, jag drar bort 1/3 av sockretså kommer alla smakerna fram bättre.

  10. eva.seger@live.se:

    hej

  11. Helena:

    5 stjärnor

    Jätte god!! Brukar även ha i 1msk färsk riven ingefära, blir supergott!!

  12. Lucy:

    Emine, om brullen inte stelnar baka den lite längre i ungen. Hade precis samma problem med brullen jag gjorde i helgen. Efter en natt i kylskåpet var brullen fortfarande lös. Då satte jag ungen på 150 grader och bakade i vattenbad i ca 30- 40 minuter... Den fick rätt konsistens, blev len och fin och himla gott!!

Totalbetyg: 4,4 baserat på 8 betyg

Kommentera detta Crème brûlée recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013