Recept citronsill

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Citronsill

Citronsill är en fräschare variant på löksill. Citronsillen håller 2-3 veckor i kylskåp.

Utskriftsvänlig version

Citronsill med sökord som sill, påskmiddag, julmiddag, jul och c-vitamin

Ingredienser (1 portion)

  • 1 burk salt sillfilé (480 g)
  • 2 gula lökar i skivor
  • 1 purjolök i ringar
  • ½ dl finhackad dill
  • Lag
  • saften av 3 citroner
  • 1 dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk grovt krossade vitpepparkorn
  • 1 tsk grovt krossade kryddpepparkorn
  • 3 kryddnejlikor

Tillagning

  1. Låt sillfiléerna ligga i rikligt med kallt vatten i c:a 8 timmar.
  2. Blanda ihop ingredienserna till lagen och koka upp den och låt kallna.
  3. Skär sillen i bitar.
  4. Varva sillen med lök, purjolök och dill i en burk.
  5. Häll den kalla lagen över sillen.
  6. Låt sillen stå kallt i minst 1 dygn innan servering.

Kommentera detta Citronsill recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013