Recept chokladparfait

Hoppa till innehållet
Recept centralen

ChokladparfaitStjärnrecept

En len glass som blir godast om den görs på mörk choklad med hög kakaohalt.

Receptet är hämtat ur boken Monikas bästa menyer för sommaren (Prisma). Köp den på Bokus för 176 kr.

Utskriftsvänlig version

Chokladparfait med sökord som parfait, choklad, monika ahlberg, sommar och mörk choklad

Ingredienser (6 portioner)

  • 1 vaniljstång
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 3 äggulor
  • 1 ¼ dl råsocker
  • 200 g mörk choklad, gärna hög kakaohalt
  • 2 dl vispgrädde
  • Till servering
  • skivade jordgubbar

Tillagning

  1. Dela vaniljstången på längden och gröp ur de små fröna. Lägg både stång och frön i en kastrull tillsammans med mjölken. Koka upp och låt den stå i 15 minuter. Plocka upp stången.
  2. Vispa äggulor och socker. Häll vaniljmjölken över äggmassan under omrörning. Häll tillbaka i kastrullen, Värm upp långsamt och fortsätt att röra tills den tjocknat något, vid ca 85 grader.
  3. Bryt chokladen i bitar och smält den i mjölkblandningen. Kyl massan snabbt i ett vattenbad. Vispa grädden och blanda den med chokladsmeten.
  4. Häll parfaiten i en form och frys den i minst 4 timmar. Tag ut den en stund före servering. Garnera med skivade jordgubbar.

Kommentera detta Chokladparfait recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013