Recept chokladfondant

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Chokladfondant

Underbart god efterrätt med härlig rinnande choklad. Servera med lättvispad grädde. Receptet är för två portioner.

Utskriftsvänlig version

Chokladfondant med sökord som efterrätt, choklad, mörk choklad, valentine och kakao

Ingredienser (2 portioner)

  • 50 g osaltat smör + lite till att smörja formarna med
  • 12 g kakao
  • 70 g mörk choklad (70 %)
  • 1 litet ägg + 1 liten ägggula
  • 50 g råsocker strö
  • 10 g vetemjöl

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smörj två ramekiner och pudra med en tredjedel av kakaon. Ställ på en plåt.
  3. Dela chokladen i mindre bitar och smält tillsammans med smöret över ett vattenbad. Rör om emellanåt. Låt svalna.
  4. Mortla råsockret tills det är finmalt.
  5. Vispa ägg, äggula, och råsocker kraftigt i 5 minuter tills det är ett fast skum.
  6. Vispa i den avsvalnade smörchokladen. Pudra på vetemjöl och en tredjedel av kakaon av kakaon och vänd ner.
  7. Häll chokladmassan i de två formarna och grädda mitt i ugnen i c:a 15-17 minuter.
  8. Pudra på den sista delen av kakaon och servera med vispad grädde.

Kommentera detta Chokladfondant recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013