En iögonfallande förrätt med räkor och ananas. Rätten är lätt att barnapassa, låt helt enkelt bli att marinera räkorna.
Chiliräkor på ananasbädd
Ingredienser (4 portion)
200 g nyskalade räkor
Dressing
1 urkärnad och hackad röd spansk peppar
½ dl sweet chilisås
saften och skalet av 1 lime
5 tabascostänk
2 msk hackad dill
1 tsk honung
1 krm salt
Servering
4 ananasskivor
ruccola
gurkstavar
4 skivor vitt formbröd
dillkvistar
Tillagning
Kör alla ingredienserna till dressingen i mixer.
Blanda dressingen med de skalade räkorna och ställ kallt i minst 1 timme.
Fördela ananasskivor, salladsblad och gurkstavar på små tallrikar. Toppa med räkorna.
Rosta brödet och skär bort kanterna. Dela skivorna diagonalt. Stick ner en bit i varje portion. Garnera med dillkvistar.