Recept champagnesorbet

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Champagnesorbet

En läskande mellanrätt som passar under en lång middag.

Utskriftsvänlig version

Champagnesorbet med sökord som sorbet, champagne, uppfriskande, nyår och valentine

Ingredienser (4 portioner)

  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk glykos
  • 1 dl vatten
  • 1 gelatinblad
  • 1 halvflaska champagne
  • ¾ dl färskpressad citron
  • 1 msk konjak
  • 1 äggvita
  • 1 msk socker

Tillagning

  1. Koka upp socker, glykos och vatten till en sockerlag.
  2. Låt svalna.
  3. Lägg gelatinbladet i kallt vatten c:a 5 minuter.
  4. Blanda champagne, sockerlag, färskpressad citron och konjak.
  5. Hetta upp ¼ av vätskan och använd det för att lösa upp gelatinbladet.
  6. Rör ner i resten av vätskan.
  7. Låt kallna.
  8. Vispa socker och äggvita till ett styvt skum och vänd ner den i sorbetblandningen.
  9. Frys i glassmaskin. (Har man ingen glassmaskin kan man frysa in den i en skål. Då måste man ta ut och vispa champagnesorbeten en gång i halvtimmen. Tar c:a 4 timmar.)
  10. Spritsa i champagnesorben i champagneglas och servera.

Kommentera detta Champagnesorbet recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013