Recept carpaccio med parmesanost

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Carpaccio med parmesanostStjärnrecept

Carpaccio skapades på berömda Harry's Bar i Venedig på femtiotalet och fick sitt namn efter renässansmålaren Vittorio Carpaccio. Om man inte får tag på kalvinnanlår går det bra med oxfilé.

Utskriftsvänlig version

Carpaccio med parmesanost med sökord som klassiker, förrätt, parmesanost, kalv och citron

Ingredienser (4 portioner)

  • 300 g kalvinnanlår
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 citron
  • 50 g parmesanost
  • salt
  • svartpeppar
  • färska örter

Tillagning

  1. Lägg kalvinnanlåret i frysen i en timma så att det blir enklare att skära.
  2. Ta ut kalven ur frysen och skär den i mycket tunna skivor.
  3. Banka ut skivorna på ett bakplåtspapper om det behövs.
  4. Lägg de tunna skivorna på en tallrik. Hyvla över parmesanost, salta, peppra och pressa lite citron över.
  5. Ringla över olivolja blandat med balsamvinäger.
  6. Dekorera med färska örter.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Masi Valpolicella Bonacosta (Italien, 85 kr, varunr: 6998)

Kommentera detta Carpaccio med parmesanost recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013