Recept cannelloni

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Cannelloni

En festlig och krämigt god italiensk pastarätt. Detta recept innehåller köttfärs och påminner om lasagne.

Servera med en fräsch caprese-sallad.

Utskriftsvänlig version

Cannelloni med sökord som mozzarella, tomat, barnmat, basilika och huvudrätt

Ingredienser (6 portioner)

  • 15-20 cannellonirör
  • 2 mozzarellaostar
  • Köttfärssås
  • 400 g nötfärs
  • ½ gul lök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • ½ köttbuljongtärning
  • torkad oregano
  • färsk basilika
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • Tomatsås
  • 1 burk passerade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • färsk basilika
  • salt
  • vitpeppar
  • Bechamelsås
  • 100 gram smör
  • 1 dl mjöl
  • 1 liter mjölk
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 krm riven muskotnöt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en ungsäker form.
  3. Riv mozzarellaosten.
  4. Köttfärssås: stek löken gyllene och blanda i nötfärsen. Stek tills nötfärsen är nästan genomstekt.
  5. Pressa i tomatpuré och vitlök. Tillsätt de krossade tomaterna och några matskedar hackad färsk basilika.
    Smula i köttbuljongtärningen. Låt koka upp.
  6. Smaka av med torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tomatpuré.
  7. Tomatsås koka upp de passerade tomaterna.
  8. Pressa i vitlök och lite färsk bailika. Smaka av med salt och peppar.
  9. Bechamelsås: Fräs mjölet i smöret tills det är vackert ljusbrunt.
  10. Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
  11. Låt koka under omrörning i c:a 5 minuter.
  12. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt.
  13. Färdigställning: Fyll cannellonirören med köttfärs och lägg dem i ungsformen.
  14. Häll först över bechamelsåsen, ringla därefter över tomatsåsen och strö sist på mozzarellaosten.
  15. Grädda i nederdelen av ugnen i 25-30 minuter tills pastarören är mjuka.
  16. Låt svalna lite och servera med en sallad.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

20 kommentarer

  1. Paula:

    4 stjärnor

    Gott men brännhett!

  2. Mona:

    5 stjärnor

    Festlig italiensk mat när den är som bäst- Mättande krämig o go.

  3. Frida:

    5 stjärnor

    Helt underbart :) bjöd min väninna och hennes sambo på det när de var här sist, helt fantastiskt gott. Nåt som jag lovar att jag kommer göra om. Smakade gärna, mvh Frida 36 år

  4. Gennet:

    1 stjärnor

    Nej fyfan vad det smakde. Fyfan vad äckligt, kommer aldrig göra den här igen!!

  5. Olle:

    Håller med Gennet helt! UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCCHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Angelica:

    5 stjärnor

    Det var jättegott! Jag vill ha meeer!

  7. Kerstin:

    Oj! Detta är en maträtt jag kan äta igen, bjöd mina vänner och min man på det. Fick otroligt mycket berömm och efterfrågningar på receptet. Jag berättade såklart om sidan och dem sa att dem skulle besöka den. Den får såklart 5/5 stjärnor av mig! :D
    Mvh Kerstin 43 år

  8. Kerstin "maken":

    5 stjärnor

    Jag håller med min fru som vanligt! Mycket bra. Måste alltid slänga en kommenar efter henne. Men det var grymt gott måste jag få¨säg. Hälften dog och hälften spyde ;), Som man brukar säga hehe

  9. Kerstin:

    5 stjärnor

    Oj! Detta är en maträtt jag kan äta igen, bjöd mina vänner och min man på det. Fick otroligt mycket berömm och efterfrågningar på receptet. Jag berättade såklart om sidan och dem sa att dem skulle besöka den. Den får såklart 5/5 stjärnor av mig! :D
    Mvh Kerstin 43 år

  10. Hannelia:

    0 stjärnor

    Undvik italensk mat!

  11. Birgitte Arnesen:

    4 stjärnor

    Jag tycker det var jättegott, jag vill ha mera!

  12. Ingen ni känner!!:

    2 stjärnor

    Det var sådär .. vill nog inte äta det igen..
    Äcklig mat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  13. Elle:

    5 stjärnor

    GOTT!

  14. Mikael:

    5 stjärnor

    Hur vore det om ni gnällspikar lärde er att laga mat istället?

  15. Katta:

    jag håller på att laga denna rätt nu! till alla ni som yckte det var SÅ äckligt! När man lagar en rätt vet man ju förhoppningsvis ungeför hur den kommer smaka. denna var ju då en variant på "lasagne" . varför lagade ni den då om ni anar att ni inte gillar den.. det är ju lixom inga "onormala" ingredienser! kanske de va ni som inte kunde tillaga den???

  16. katta:

    5 stjärnor

    detta va sjukt gott!!

  17. hannah:

    4 stjärnor

    detta var sjukt gott!! Måste göra om den

  18. jorma:

    0 stjärnor

    vittu mitä sä tääl göran auot alkaa vituttaa tollane eka panit mu mutsii ja nyt tätä sivuu!?!?!?!?

  19. Smurfen:

    3 stjärnor

    Har ätit rätten massa gånger alltid lika gott,,
    Ni som inte tyckte om rätten troligen har ni gjort fel
    Eller så tycker ni inte om pastarätter

  20. Smurfen:

    3 stjärnor

    Har ätit rätten massa gånger alltid lika gott,,
    Ni som inte tyckte om rätten troligen har ni gjort fel
    Eller så tycker ni inte om pastarätter

Totalbetyg: 3,6 baserat på 17 betyg

Kommentera detta Cannelloni recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013