En värmande kött och potatisrätt som gjord för söndagsmiddagar under vinterhalvåret. Skapad av den legendariske vpk-ledaren Carl-Henrik (CH) Hermansson.
Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)
Mycket god. Har varit en favorit i många år.
Gott, har varit en rätt som vi ätit efter båtupptagningen på hösten
Har haft detta recept i säkert 20-25 år. Såg rätten göras i TV för länge sedan. Gott och praktiskt när man är många som ska mättas.
Mycket god har varit favorit sedan 70talet tar däremot bort tomatkross och puren(allergi)
Underbart att hitta detta recept från min glada ungdom Blir en god middag idag
Varit en favoriträtt under många år, kallad "Kommunistkäk".
Man och son träffade Hermansson i en matkö för många år sedan och berättade då detta för honom. Han tog det med gott humör :)
Ska provas och laga kul och testa något nytt!!!
Hittade det här receptet för 20-25 år sedan och det är en rätt som vi alltid återkommer till, super god.
Använde sojafärs isf nötfärsen och rött vin + adderade vitlök. Blev riktigt gott även med sojafärs även om det säkert varit ännu godare med kött.
Trodde jag hade receptet i mina samlingar eftersom jag skrivit upp det för minst 30 år sen . hittade inte, blev ledsen. Sökte på internet och hittade det här.
Glad
Nu står den i ugnen och längtar efter att få käka den snart
Rödvin går också bra.
Vill minska på ost grädde och lägga i många vitlöksklyftor.
Gurkmeja 1 tsk nyttigt.
Morötter m m blir jag av med häri, sött och gott.
Dekorera med finhackad persilja mot slutet.
Totalbetyg: 4,6 baserat på 9 betyg
© Receptcentralen.se 2007-2013