Recept brunkål

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Brunkål

Brunkål är en maträtt som ingår i julbordet i södra Sverige. Huvudingrediensen är vitkål som kokats och stekts. Som smaksättning används ättika, salt och sirap. Rättens får sin bruna färg under den långa tillagningen.

Utskriftsvänlig version

Brunkål med sökord som skåne, jul, vitkål, julmiddag och tillbehör

Ingredienser (15 portioner)

  • 2 kg finstrimlad vitkål
  • 4 msk smör
  • ½ dl sirap
  • ca ¾ liter skinkspad eller köttbuljong

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Bryn kålen med matfettet lite i sänder och lägg över i långpanna.
  3. Ringla på sirap och slå på lite skinkspad eller buljong.
  4. Sätt in mitt i ugnen cirka 1 timme eller tills kålen känns klar. Rör om då och då. Späd eventuellt med mer spad under tiden.

Kommentera detta Brunkål recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013