Recept bresaolalindad fläskfilé med sparrissås

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Bresaolalindad fläskfilé med sparrissås

Festlig och smakrik fläskfile med italiensk bresaola. Den italienska lufttorkade nötköttet bresaola görs av nötlår som lufttorkas i 2-3 månder kryddat med salt, peppar och andra kryddor, som kanel och muskot.

Servera bresaolafilén med ungstekt potatis.

Utskriftsvänlig version

Bresaolalindad fläskfilé med sparrissås med sökord som breasola, fläskfilé, tjejmiddag, nyår och sparris

Ingredienser (4 portioner)

  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 8 skivor bresaola
  • Sparrissås
  • 500 g färsk grön sparris
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g chevre
  • ½ tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Sparrissås: Skär av det nedersta delen på sparrisen.
  3. Koka knappt hälften av sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
  4. Ta upp sparrisen, men spara kokvattnet.
  5. Skär den kokta sparrisen i bitar och mixa den till slät konsistens med 1 dl kokvatten.
  6. Häll i grädden och hälften av chevren.
  7. Mixa och smaksätt med salt och peppar. Häll såsen i en
    ugnssäker form.
  8. Putsa köttet fritt från hinnor. Skär det i 4 bitar.
  9. Krydda med salt och peppar.
  10. Bryn köttet runt om i smör en het stekpanna med 1 klick smör.
  11. Linda 2 skivor bresaola runt varje köttbit och fäst med tandpetare.
  12. Lägg köttet på såsen och stek i mitten av ugnen ca 10-12 minuter tills innertemperaturen är 65 grader.
  13. Koka den kvarvarande sparrisen i lättsaltat vatten ca 3 minuter.
  14. Ta bort tandpetarna och smula över getosten som är kvar på det färdigstekta köttet.
  15. Servera med kokt sparris och stekt potatis.

Vintips till receptet

Vinklubben.se:s vintips: Roodeberg (Sydafrika, 87 kr, varunr: 7451)

Kommentera detta Bresaolalindad fläskfilé med sparrissås recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013