Baconlindad kycklingfilé med vinsås

En enkel rätt att laga, speciellt om man är två som hjälps åt. Servera baconlindad kycklingfilé med kokt eller pressad potatis.

Gillar man baconlindade maträtter bör man även testa baconlindad fläskfilé med mozzarellasallad.

Ingredienser (4 portion)

4 kycklingfiléer
4 färska timjankvistar
salt
svartpeppar
smör
12 schalottenlökar
200 g färska champinjoner
4 skivor bacon
Vinsås
3 skivor bacon
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 ½ dl rött vin
¾ dl vatten
1 msk koncentrerad kycklingfond
2 msk tomatpuré
2 msk kinesisk soja
2 färska timjankvistar
1 msk idealmjöl
Servera med
kokt eller pressad potatis

Tillagning

Skala och koka potatisen.

Sätt ugnen på 150 grader.

Skala schalottenlöken och dela de största i två delar.

Bryn schalottenlöken i smör i 5 minuter. Skaka pannan då och då.

Lägg löken i en ugnssäker form.

Dela varje champinjon i 4 identiska bitar.

Fräs i smör tills de fått lite färg. Salta. Rör om då och då. Lägg över i formen med löken.

Putsa kycklingfiléerna lägg på en timjankvist och slå runt en baconskiva. Salta och peppra.

Bryn ordenligt på båda sidor.

Lägg filéerna i formen med lök och champinjoner.

Ställ formen i mitten av ugnen.

Ugnsstek tills kycklingen har en innertemperatur på 68 grader. Det tar 20-25 minuter.

Vinsås: Skiva baconet.

Skala och skär löken i små tärningar.

Fräs bacon och lök i en kastrull på medelgod värme i några minuter under omrörning.

Pressa över vitlöken och rör om.

Tillsätt rött vin, vatten, koncentrerad kycklingfond, tomatpuré, soja och färsk timjan.

Låt såsen sjuda på svag värme under lock 25-30 minuter.

Sila ner såsen i en ny kastrull.

Tillsätt idealmjöl och rör om. Koka upp.

Fler liknande recept