Recept Flädervin

Hoppa till innehållet
Recept centralen

Flädervin

Fläderblomsvin är sommaren på flaska och en utmärkt söt sommardrink. Tar två månader att bli färdigt och går bra att spara upp till ett år. Det är väldigt viktigit att man är noga med hygienen när man gör vin för att få bästa resultat.

Detta är en liten sats som ger nästan 3 liter flädervin, det går utmärkt att dubbla om man är fläderfantast.

Utskriftsvänlig version

Flädervin med sökord som sommar, fläder, söt, vin och hemkört

Ingredienser (4 portioner)

  • 25 fläderblommor
  • 1 kg strösocker
  • 2 ½ l vatten
  • 15 g vanlig jäst

Tillagning

  1. Lägg fläderblommor och strösocker i ett väl rengjort plastkärl.
  2. Koka upp vatten och häll över blommor och socker.
  3. Rör om väl.
  4. Vänta tills temperaturen gått ned till 40 grader.
  5. Rör ut jästen i lite av vätskan och blanda med resten.
  6. Lägg en handduk över kärlet och låt jäsa i rumstemperatur i lite drygt 5 dagar. Rör om då och då.
  7. Första omtappningen: Sila genom silduk.
  8. Häll på flaskor och bind över dem med gasväv.
  9. Låt stå i rumstemperatur i drygt 8 veckor.
  10. Andra omtappningen: Häll på rena flaskor utan att bottensatsen följer med.
  11. Förslut flaskorna.

1 kommentar

  1. Jeanette:

    Jag skulle vilja veta hur man bevara det när det är klart i kylen eller utte i con ställ . Mvh jeanette

Kommentera detta Flädervin recept

* = Obligatoriskt fält



Vi har massvis med nyttiga och goda recept, för att du inte ska gå lottlös i ditt sökande efter det perfekta receptet så tisar vi om några av de mest relevanta receptsajterna på nätet:
ica, coop, arla, norrmejerier, oatley, santa maria, recept.nu, tasteline.com, alltommat.se och mathem.se.

Så lyckas du med maten i januari & februari

Förslag på passade mat när man som oftast vill gå ner i vikt så här i början på det nya året. Varför inte testa några LCHF-recept. För att starta dagen med en nyttig och god frukost så är vårt tips att äta en god gröt eller gå all in och laga en god Baconmacka. Den står man sig länge på. Till middag en fräsh tonfisksallad. Lycka till med matlagandet!

© Receptcentralen.se 2007-2013